Glasparel stralen

Voor- en nadelen van toepassing glasparels.


Glasparels zijn het meest toegepaste straalmiddel in de industrie voor het finishen van roestvast staal. Het is de meest economische manier om roestvrij staal te finishen.
Doordat de parels na verloop van tijd breken ontstaat een bedrijfsmix van zowel hele als gebroken parels. Hierdoor vormt zich een licht abrasief mengsel waarmee snel, efficiƫnt en met een lagere persluchtdruk gewerkt kan worden.

 • Voordelen:

  • - Minder spanning in de gestraalde onderdelen door het sneller werken en de minder krachtige inslagen van het straalmiddel. Door de korte straaltijden een lagere prijs.

   - Afvoer van gebruikt straalmiddel is goedkoper omdat glas een inert materiaal is en niet als chemisch afval afgevoerd dient te worden. Dit zorgt voor een lagere prijs.


 • Nadelen:

  • - Oppervlakte is iets ruwer dan bij keramische parels. Dit kan voor bepaalde toepassingen waarbij oppervlakteruwheid van belang is een nadeel zijn.


  Levertijden en service


  Alle producten die door de klant zijn aangeleverd worden voor en na het straalproces zorgvuldig gecontroleerd, eventueel afgedopt en afgeplakt.
  Na het stralen worden de producten met veel zorg verpakt zodat deze niet beschadigen tijdens het transport.
  De standaard levertijd is +/- 5 werkdagen.
  Wij bieden in overleg ook een 24-uursservice aan.